Menu

B-Class characteristics

B-Class

12 PAX seating arrangements for a more comfortable ride.

Ombord på B-klassen åker alla bekvämt. Turen börjar med lätt ombordstigning (easy access) från kajen ombord på fartyget. Väl ombord stiger man in inomhus i fartyget och här har man möjlighet att hänga av sig i garderoben avsedd för passagerarna. Den stora salongen är utrustad med 12 bekväma säten. Sätena är fjädrande och har bra utsikt framåt genom stora fönster. Utsikten framåt hjälper till att minska risken för åksjuka för passagerarna på väg ut till fältet. I salongen finns ”entertainment system” för långa färder ut till fälten och soffa med bord för en ännu mer ”relaxed” tur. I fartygen finns pentry med ”coffe and refreshments”.

B-Class

Large flushdeck increases your work possiblities.

B-klassen har ett stort “flushdeck” som når ända fram till bogfendern. Det är alltså möjligt att lasta en stor mängd gods på däck. Fördäck har en total yta på 51 m2 som är fördelat på 6×8,5 m. Max lastkapacitet är 8 mt. Den stora ytan möjliggör för stora transporter av provision till SOV’s, Jack-ups, platformar och accomodation vessels. Fartyget passar även utmärkt för att utföra andra typer av uppdrag så som ”blade-rapairs, paint jobs, oil-exchange” mfl.

B-Class

Ready to be enticed? Test the nos patented fender

o NOS fender är produkten som revolutionerar CTV-marknaden. Fartyg med NOS-fendern jobbar i sämre väder, högre vågor och hårdare vindar med förbättrad komfort, lägre bränsleförbrukning och säkrare transfers. Fendern är framtagen efter omfattande utveckling och tester som har resulterat i signifikant förbättrad prestanda för CTVs. Fendern är högre än en standard fender och är U-formad. Det ökar anläggningsytan vilket skapar mer friktion mot boatlandingen. När fartyget trycker mot fundamentet nyper fendern tag om boatlandingen vilket ger fartyget bättre grepp. Med bättre grepp om boatlandingen kan fartyget och besättningen utföra säkrare och mer komfortabla transfers till tornet. Bättre grepp innebär också att fartyget inte behöver använda lika mycket kraft för att trycka på mot tornet för att hålla sig kvar. Detta leder till märkbart reducerad bränsleförbrukning och minskat slitage på fartygets maskiner.